fredag den 21. december 2012

Glædelig jul og godt nytår


Jeg er ikke kommet nærmere en beslutning hvad angår et nyt eventyr eller bjerg.

Er fortsat i tænkeboks. Jeg har en masse tanker og ideer til hvad der kunne være spændende, at prøve kræfter med og oplevelser er på tegnebrættet, men intet afklaret.

Kan dog afsløre, at jeg har fundet lille delmål, for at holde motivation for den fysiske træning. En halvmaraton i Smilets by Aarhus den 9. juni 2013. Hvis nogen skulle have lyst til at deltage sammen med mig, er der mulighed for at nå at træne op til denne.

Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at takke Astma-Allergi Danmark, Peak Performance og Polar Danmark for støtten i 2012.

Ønsker alle en glædelig jul samt godt nytår.

Billed lånt fra internettet

lørdag den 15. december 2012

Øv øv øv!!! Super træls

Øv øv øv! Super træls, for at bruge et godt jysk ord. Det er den eneste rammende beskrivelse jeg kan komme på lige nu.

Torsdag kl 17.50 fik jeg og de andre deltagere på denne tur, en mail fra Topas med dårlige nyheder. Turen er blevet aflyst!

Torsdag aftenen sad jeg næsten helt lammet af skuffelse. 1 års forberedelser, mentalt og fysisk, køb af helt nyt udstyr som bare ligger. Selvfølgelig kunne jeg så "bare" sige "shit happens" men sidder tilbage med følelsen af antiklimax så tæt på afrejse.

Udklip af mailen fra Topas lyder således:
"Baggrunden for aflysningen er, at Jakob Urth på en tur til Island Peak sidst i november brækkede sin højre fod to steder. Vi har siden været i tæt dialog med Jakob, og fulgt udviklingen i hans skade, og vi er af den overbevisning, at det vil være meget usandsynligt, at Jakob når at blive klar til d. 27. januar. Vi vil under ingen omstændigheder sende en turleder af sted på en krævende bestigning der ikke er 100% klar, og det kan vi ikke garantere i Jakobs tilfælde."

Det er åbenbart skæbnens vilje, at jeg ikke skal på noget bjerg med Chris og Topas i en og samme pakke. Det er nu 3. gang og i træk, at det ikke er lykkedes. Først Kilimanjaro som "kun" blev med Jakob, aflysning af Elbrus-turen og nu denne.

Lige nu er jeg gået i tænkeboks, hvad skal jeg bruge mine feriedage på, skal de aflyses helt og hvad alternativ har jeg?!




søndag den 25. november 2012

Sygdomsramt og støtte


Siden sidst har jeg været sygdomsramt. Dette har sat min træning en smule tilbage,  men jeg håber på, at være tilbage på sporet snart. Specielt synes jeg, at det er svært mentalt med kun 2 måneder tilbage til turen går mod Argentina.

Som mange astmatikere ved kan sygdom være med til at forværre astma. Det har det også gjort i mit tilfælde.  Dog ser det ud til, at jeg igen har fået styr på den.

Apropos styr på astma, kan jeg se at Astmakurset for voksne i København nu er fuldt booket. Faktisk rart at se, at der er andre som også ønsker at vide mere om og behandling af denne sygdom.

Jeg tænkte faktisk på, om der måske skulle være nogen derude som kunne tænke sig, at støtte mit projekt økonomisk. Formålet er, at man som astmatiker kan det samme som ikke astmatikere så længe, at man er velbehandlet. Pengene vil gå direkte til Astma-Allergi Danmark´s generelle arbejde. Send en SMS ”astma” til 1919 og du støtter med 50 kr.


Hvad angår udstyr, grej og den slags er jeg kommet en smule nærmere det jeg ønsker, at pakke med til turen. Selvom bjergstøvlerne stadigvæk mangler.

Et lille udpluk af det jeg har fået samlet mig.

søndag den 11. november 2012

Nedtælling og forberedelser

Nedtælling til afgang er så småt begyndt, to måneder og 3 uger sådan cirka.  Sommerfugle er allerede nu begyndt at melde sig samt glæden over, at få lov til at komme af sted på eventyr.

Tiden er blev brugt på bl.a. at læse om andres Aconcagua erfaringer og finde supplerende pakkelister til Topas´. Det ser lidt ud som om, at bjerget er berygtet for dets dårlige vejr og massiv snefald, efter at have læst flere beretninger, blandt andet en gruppe som var af sted midt januar i år, som måtte vende om ved omkring 6.550 meter."Better to live and try another day..." Måske de bare var uheldige med vejret.

Cosleyhouston tur. Billed fra deres lejr 1 og deres beretning (engelsk), hvor de måtte hjælpe en park ranger.


"The wind came up that night and blew hard for some 36 hours. A park ranger was camped in this (what remains of it) tent. In the middle of the night, his tent was destroyed. Fortunately Steven heard his yells for help and ventured out to investigate (Kathy and I sleeping with earplugs, to make tolerable the incessant flapping of the tent, heard nothing). Steven came back for more help and we managed to help prevent the loss of nearly all of the park rangers belongings. With his tent completely destroyed, he squeezed into our tent for the remainder of the night.
This photo was taken the next day."

Udover forberedelser mht. til læsestof om bjerget, er der også samlet ting til turen. I torsdags blev der handlet lidt flere ting til turen med 20% Topas rabat.

Mht. til træning har det været svært at få passet ind med jobbet. Rejse aktivitet samt kursus af 2 ugers varighed og efterfølgende forsøg på at indhente det forsømte har gjort det svært mentalt, i ønsket om at være så fysisk forberedt som muligt. Alle steder jeg har kunne finde skriver de, at man skal være i rigtig god fysisk form.

Til sidst vil jeg gerne gøre lidt reklame for Astma og allergi Danmark´s Astmakursus for voksne, som i øvrigt er gratis, hvis du ønsker at blive klogere på astma. Se mere på på: http://dinhverdag.astma-allergi.dk/astmakursus-for-voksne

søndag den 4. november 2012

Udstyr, grej og andet til mit bestigning af Aconcagua

Privat foto

Som lovet i mit forrige indlæg skal vi kigge lidt på det udstyr og grej jeg har fået samlet mig. Jeg har efterhånden fået samlet en del, udover det jeg havde i forvejen ifm. Kilimanjaro bestigningen.

Ting jeg mangler fortsat:

-       Scarpa Phantom 6000 støvler (bestilt, men ikke modtaget endnu)
-       Crampons (er i tvivl om jeg skal leje dem i Mendoza)
-       Is økse (tror jeg lejer den i Mendoza)
-       Varme gore-tex handsker
-       Fingre varmere
-       ThermaRest luft madres
-       En kop/skål og en tallerken
-       Tynde indersokker
-       Tislet produkt

Det sidste er et hjælpemiddel, hvis man som pige sidder i teltet og skal tisse i en såkald Pee bottle (det biver nok en af mine Nalgene plast drikkeflasker med stor åbning, som kommer i brug til dette) Det gælder bare om, at holde styr på hvilken flaske og informere min telt makker om det også.

Udover beklædning og udstyr mangler jeg fortsat, at kigge på hvad jeg skal medbringe af mad. Frysetørret mad til 5 aftener og vistnok 2-3 gange frysetørret morgenmads produkter.

Derudover mangler jeg fortsat en masse småting, som er lige så vigtigt som de store.

Lad os se på noget af det jeg har fået anskaffet mig:

-       The North Face Zero pants (gore-tex bukser med seler)
-       The North Face fleece bukser
-       The North Face Himalaya dun parka (meget meget varm dun jakke)
-       The North Face mittens (varme dun luffer)
-       Peak Performance Black light jakke med skum fyld
-       Black Diamond balaclava
-       Black Diamond pandelampe (en ekstra pandelampe)
-       Black Diamond sammenfoldelige carbon vandrestave
-       Julbo Glacier solbriller
-       Julbo Orbiter Zebra Glacier goggles
-       Deuter 60 + 10 liter rygsæk
-       Icebreaker baselayer 260  trøjer (langærmet uld trøjer)
-       Haglöf vandrestøvler
-       Snow Peak Spork (en krydsning mellem en ske og gaffel)
-       Flere uldsokker

North Face Himalaya dun Parka

søndag den 28. oktober 2012

Udfordringer med 3 måneder til afrejse

I gang med armstrækninger i FitnessDK Royal


Nu er der ”kun” 3 måneder tul turen går mod Argentina. Aconcagua venter og jeg glæder mig til endnu et eventyr.

Siden sidste blog indlæg har der været udfordringer med at få passes træningen ind og i det hele taget få trænet. To uger med intensivt kursus fra kl. 8.30/9.00 til kl. 17.00 i udlandet samt middag efterfølgende med mine kollegaer har gjort det svært at få det hele til at passe ind.

Så det er kun blevet til et par ganske få korte løbeture på ca. 30-35 min. varighed efter kursusdagens slut og inden aftensmaden. Absolut ikke optimalt. Derefter har den stået på en uge herhjemme med mere kursus og ret lange dage med udenlandske firma gæster på besøg, som skulle "underholdes".

I den kommende tid SKAL der prioriteres træning. Det er ikke til diskussion.

I mellem tiden er der blevet brugt energi på, at finde ud af hvad jeg skal have med på min tur. Støvler har været et lidt større problem end jeg havde forstillet mig. Da jeg til dagligt bruger strørrelse 36 i normale sko har dobbelt støvler været nogen af en udfordring at finde. Efter megen overvejelse og støvsuge markedet herhjemme for modeller i størrelse 37 og 38, som jeg kunne prøve, hvilket var meget begrænset, er valget faldet på Scarpa Phantom 6000. En model som skal bestilles hos Scarpa, så der går op til 3-4 uger endnu inden jeg får den.

I mit næste indlæg vil jeg kigge lidt på noget af det udstyr jeg har fået samlet mig efterhånden.

lørdag den 6. oktober 2012

1. formøde med Topas og fælles træning med Chris. Del 2 af 2

Mount Anna, Amager Fælled
Lige en hurtig kommentar fra mig. Problemer med at læse bloggen og har du en Windows computer med Explorer som browser kan jeg anbefale at anvende Firefox som browser. Desværre er der ellers ikke meget andet at gøre end at vente på Microsoft, da det åbenbart er et velkendt problem har jeg fået fortalt.

Tilbage til fortsættelsen af dagens program, fælles træningen med Chris.

En fælles træning jeg har været meget spændt på. For mit vedkommende både hvordan jeg ville klare mig fysisk og hvilken træning vi skulle igennem.

Efter en hurtig omklædning samt transport tur ud til Amager Fælled hvor fælles træningen skulle foregå. Vi mødtes næsten alle ude foran den indgang til Amager fælled, som vi havde fået besked på. Desværre var der nogen som ikke kunne deltage på fælles træningen.

Vi satte i et stille og rolig løb ind på Amager Fælled og ud til den høje bakke ”Mount Anna” eller affaldsbjerget. Mount Anna lyder bedre i mine øre end affaldsbjerg. En bakke jeg har set løbere løbe interval på i det ellers flade København, når jeg har været ude på mine gå, jogge og løbeture i området.

Bakketræning var også det vi skulle. Opgaven var ikke at sammenligne os med de andre, men følge vores eget flow, mens Chris kom med opmuntringer/peptalk. Jeg er sikker på, at dette også gav mulighed for ham, at vurdere os og komme med tilføjelser til vores træningsplaner.

For mit vedkommende synes jeg det gik meget bedre end til fælles træning i forbindelse med min Kilimanjaro bestigning. Der sat lungerne virkelig udenpå tøjet og benene var meget tunge.

Mount Anna, Amager Fælled
Efter træningen gik turen i et roligt løbetempo ud til indgangen, hvor vi mødtes.

Det har været super fedt, at møde de andre og jeg glæder mig allerede til næste formøde og til turen.

søndag den 30. september 2012

1. formøde med Topas og fælles træning med Chris. Del 1 af 2


Billed fra Topas´s website

Dette var en dag jeg har set frem mod. At møde de andre deltagere og få mere at vide om Aconcagua turen og selvfølgelig træningen med Chris.

Vi mødtes næsten alle i FitnessDK Valby´s lokaler. Der var et par stykker som var forhindret.

Topas turleder Jakob lagde ud med at byde os velkommen og havde sørgede for lidt at spise og drikke. Derefter blev vi kort introduceret for hinanden. Herefter var programmet sådan planlagt, at Jakob havde den første del af dagen og Chris den anden halvdel.

Jakob startede ud med lidt billedfremvisning, mens han fortalte om hvordan dagene er planlagt på Aconcagua og hvad der venter os.  Efter en kort pause, hvor der var mulighed for at strække ben og løbe diverse små ærinder, som at besøge det lille hus og hente forsyninger, fortsatte Jakob med gennemgang af hvad man kunne medbringe på bjerget af beklædning og grej.

Topas skriver på deres website om turen:

"Aconcagua er det tætteste man kommer en rigtig højdeekspedition. Det er den af de tre bestigninger, der stiller størst krav til deltagernes fysik og styrke. Dels fordi man til en vis grad skal være selvhjulpen med at smelte sne og lave mad i højdelejrene, men også fordi man på denne bestigning skal bære sit eget personlige udstyr. Det er i sandhed en stor og flot ekspedition til Sydamerikas tag — og det er en eminent bestigning og udfordring for de, der tidligere har gjort sig erfaring med hårdere trekking eller lettere topbestigninger. Bjerget er uden tekniske vanskeligheder, men det sidste stykke mod toppen er let eksponeret, og det kan, afhængig af sæsonen, være nødvendigt med crampons og økse. Toppunktet ligger i næsten 7.000 m højde, og udsigten er ligeså stor, som luften er tynd."

Foto fra Topas´website
Jeg er blevet lidt klogere på gear, men også en smule nervøs for alle de penge der kan bruges på udstyr, især beklædning. For mit vedkommende støvler, crampons, ekstra huer, handsker, indersokker og et tykkere underlag. Især fodtøj for mit vedkommende bliver en udfordring, da jeg har ret små fødder. Regner ikke med at der findes ret stort udvalg i størrelse 36/37. Heldigvis har jeg da fået samlet lidt allerede og det der blev købt til Kilimanjaro turen kan da også genbruges.

mandag den 24. september 2012

Få styr på astmaen


En af forudsætningerne for, at jeg kan forsøge at forfølge drømme og styret min eventyrlyst er for mig ret basalt. Få styr på min astma.

Dette er hele grundlæggende for, at jeg kan passe min træning og få nok kvalitetssøvn uden at blive forstyrret/generet af den.
 
I min verden handler det om, at have det så godt som muligt og ikke, at føle mig begrænset af astmaen, så jeg prøver at blive klogere på sygdommen og hvad jeg kan gøre for, i så vidt mulig udstrækning at undgå anfald.

Hvis du ønsker at blive klogere på astma afholder Astma og Allergi Danmark gratis kurser for voksne denne vinter 3 steder i Danmark. Se link for datoer og sted:


Jeg selv har planlagt, at deltage på det kursus som afholdes i København.

Nu til træningen, som har bestået af genbrug af træningsprogram og mængde. Lidt styrketræning, løbeture og gåture med rygsæk på.

Alt i mens de fysiske beredelser fortsætter, venter der snart vores første formøde og jeg glæder mig. Men mere om det i det næste indlæg.

søndag den 16. september 2012

Tilvænning, udfordringer og fravalg af BodyAge test


BodyAge rapport efter testen

Gennem de sidste 3 uger eller en måned er træningsmængden langsomt blevet intensiveret og rygsækken blevet tungere. Alt sammen er foregået i et tempo hvor min krop kan følge med. Dog skal jeg sige, at det har været svært at spise nok. Det lyder måske for mange en smule underligt. Ikke at kunne indtag nok i forhold til energi output. Nogen vil sågar kalde det et luksus problem og ønske, at det var dem der havde den udfordring.

Derudover nærmere datoen for første formøde sig, hvor der er planlagt foredrag om turen, bliver kigget på udstyr og selvfølgelig fællestræningen.

I forbindelse med turen har jeg fravalgt at få lavet en BodyAge test, en test der er en del af denne pakke fra Topas. En test der skal vise min kropslige alder med min reelle alder, som et slags fotografi af nuværende tilstand på baggrund af forskellige målinger. Grundet til dette er, at jeg allerede i forvejen har et par stykker, så på baggrund af dette har jeg valgt testen fra.

Læs evt. mere om testen her:

Linket er ikke ment som reklame for stedet, men var det eneste jeg kunne finde på nettet, som gav et indblik i hvad en sådan BodyAge test består af. 

Hvad angår astmaen forsøger jeg fortsat at holde styr på den. En smule hosten indimellem er der, så det er vigtigt at minde mig selv om, at tage min forbyggende medicin, selvom jeg har det godt.

lørdag den 8. september 2012

Topas pakkeliste

I min sidste blog lovede jeg, at vi skulle kigge lidt på pakkelister, min og den fra Topas.

Jeg har i mellemtiden besluttet, at udskyde min pakkeliste til lidt senere, for at blive bare lidt klogere på hvad jeg skal have med. Om ca. 3 uger skal vi, deltagerne på denne Aconcagua tur til vores første formøde med Topas og Chris.  Jeg glæder mig til at møde de andre og til at gense Jakob og Chris.

Da jeg jo lovede, at vi skulle kigge på pakkeliste, skal I ikke snydes for pakkelisten som Topas har på deres hjemmeside. Topas skriver ”Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til, hvad man KAN medbringe til turen, og ikke som en liste over ting, som SKAL medbringes.” Det giver måske lidt en idé om hvad jeg pakker ned i min Duffel taske og rygsæk engang til januar 2013.



Hvad jeg beslutter, at skal jeg tager med til denne bestigning skal jeg nok fortælle om på et senere tidspunkt. Så må tiden vise, om jeg har pakket det rigtige og om jeg har for meget med.

Min 60 l rygsæk og et sæt carbon vandrestave

Siden sidste uge, er træning blevet lidt mere specifik. Vandreture/power walks med rygsæk og vandrestøvler på, moderat intensitet jogge/løbeture samt trappetræning er det blevet til. Igen denne gang fik jeg nysgerrige blikke, mens jeg løb 2 etager op og gik ned for kun, at gentage det hele igen. Alt imens, jeg kampsvedte og efterlod mig klare spor på hele trappen i fitnessDK Royal.
Opvarmning på romaskine
Astmaen har haft det helt ok, kun min krop har vist tegn på den ændrede træning, med tilsyrede benmuskler, specielt for mit vedkommende har den nederste del af lægmusklen været meget spændt efter træning.


 


fredag den 31. august 2012

Lungefunktionsmåling og fysisk forberedelse


For nogle dage siden havde jeg en aftale til opfølgende tests vedr. min astma. En måling af nitrogenoxid i min udåndingsluft (NO) efterfulgt af lungefunktionsundersøgelse (spirometri.)

Mit NO tal er faldet betragteligt siden sidste måling og er tættere på de 25 ppb som i de fleste tilfælde betyder velbehandlet astma eller ingen astma, så det var en rigtig god nyhed. Derimod er min lungefunktion faldet med 10%. Det er så ikke så god en nyhed, men det skal vi have lavet om på, så jeg igen kan puste, som jeg har gjort så sent som i år 2011.

For mig betyder resultatet på ppb´en, at jeg i en periode på 2 uger skal have dobbelt dosis af min forbyggende medicin. Så, det bliver interessant at se/mærke virkningen.

Udover målinger er tiden også blevet fordrevet med fysisk træning: 3 x styrketræning, 3 x 45 min. kredsløbstræning i form af joggeture/småløb, power walk på løbebånd med en god stigning og cykle på stationær cykel i mit lokale fitnesscenter. Pulsen har ligget på det der svarer til moderat intensitet. Til måling af puls anvender jeg et pulsur, i mit tilfælde et pulsur fra Polar, men det kan være hvilket som helst, bare det kan måle i %.

Udendørs træning har bestået af, at gå mine stadigvæk nye vandrestøvler til, i et relativt højt samt vende mig til, at bære på en rygsæk der pt. vejer ca. 8 kg i total vægt (dvs. inkl. vægten af rygsækken alene). Distancen har været ca. 8 km, delvis gennemført i støvler og i gamle løbesko. Så det bliver til en del skridt.

Næste gang vil jeg kigge på gear. Det jeg har planlagt at skulle have med, dvs. min pakkeliste og pakkelisten fra Topas.

onsdag den 22. august 2012

Opstart af træning og frafald til halvmarathon


Håber at alle har haft en god sommer, trods det lidt ustabile danske sommervejr.

Med ca. 5 uger til første formøde med Topas om denne tur og fællestræning med Chris MacDonald, er de fysiske forberedelser for mig så småt begyndt.

Efter 6 uger med ikke strukturerede træning, men mere lystbetonet og i begrænset mængde i forhold til det jeg har været vant til tidligere, er den strukturerede træning tilbage på dagsordenen.

I forbindelse med dette er jeg også kommet til den erkendelse, at mit halvmarathon kommer lidt i vejen. Da jeg ikke 100% kan garantere for ikke, at få en overbelastningsskade, da jeg kender mig selv (kan ikke ”bare” nøjes med at gennemføre, men vil også gerne komme ind i en ok tid) har jeg valgt, ikke at deltage ved halvmarathon den 9. September 2012 i København.

Træningen pt. består af, at gå mine nye vandrestøvler til samtidigt med, at jeg bærer en hvis mængde oppakning i den rygsæk jeg planlægger at tage med til Aconcagua. Derudover skal der styrketrænes og formen forbedres. Så min træning kommer delvis til, at foregå udendørs og i fitnesscentret.

Derudover venter der på mandag også en lungefunktionstest. Et resultat jeg er meget spændt på, da jeg har skiftet min forbyggende astma medicin.

mandag den 28. maj 2012

Delmål

Der har været lidt stille her på bloggen, da der ikke har været så forfærdeligt meget at skrive om hvad angår forberedelser til mit Aconcagua bestignings forsøg i januar 2013. Jeg kan dog fortælle, at den tur jeg skal på nu er udsolgt, så det bliver super spændende at møde de andre deltagerer på denne Topas tur.

Tiden siden mit seneste indlæg har jeg fordrevet med lidt sportslige præstationer, en 3. plads medalje ved DM er det blevet til, samt et kort, men intensivt trænings-/erfaringsudveksling i Austin i USA ifm. mit arbejde som frivillig leder for Lance Armstrong´s Cancer foundation, Livestrong.

Da der endnu er lang tid til januar 2013 har jeg valgt et delmål på vejen.

For at holde fokus og motivationen hvad angår træning har jeg besluttet for mig, at deltage ved et halvmaraton i København, nærmere Powerade halvmaraton søndag den 9. september 2012.

Jeg har gennemført et halvmaraton før, så det er ikke ny rekord for mig hvad angår distancen, men derfor alligevel en udfordring at løbe 21,1 km. Skulle der være nogen der skulle have fået lyst til at prøve kræfter med de 21,1 km den 9. september 2012 er selskab mere end velkommen.

lørdag den 18. februar 2012

Be adventurous!

Jeg kan afsløre, at forberedelserne til mit forsøg på at bestige Mt. Aconcagua så småt er begyndt, selvom der er ca. 11 måneder til afrejse mod Argentina.

For ca. 3 uger siden deltog jeg på Topas´ rejsebazar i Øksnehallen i København. Der fik jeg mulighed for hilse på Jakob Urth, turlederen fra min Kilimanjaro tur, og se billeder fra Aconcagua ved lørdagens programindlæg. Jakob er nemlig også turleder på Mt. Aconcagua bestigningen, så jeg fik mulighed for, at stille et par spørgsmål omkring min forberedelse. Et af rådene var at forsøge at øge max. iltoptagelse (kondital, så det skal der arbejdes på også.

Ellers har ventetiden blandt andet gået med at få lavet forskellige tests ifm. min astma. Astma professor Vibeke Backer har haft fornøjelsen af at teste mig, da jeg skal bruge en dispensation ifm. min sport. Men det er en helt anden historie. Desuden er det vigtigt for mig, at have astmaen under kontrol og at være velbehandlet for at kunne leve "fuldstændigt normalt" og kunne gøre det her blandt andet.

Nu til en anden nyhed. I sidste uge modtog jeg en meget overraskende mail fra Peak Performance i Stockholm, Sverige. Deres Sponsoring Manager havde hørt om min næste udfordring og eventyr. Han kunne meddele mig, at Peak Performance gerne vil hjælpe mig med noget beklædning. Jeg er dyb taknemmelig og begejstret på en og samme tid.

Se mere om Peak Performance på deres hjemmeside: http://www.peakperformance.com/Life-Culture/Be-Adventurous/

Be adventurous!

lørdag den 21. januar 2012

Nyt eventyr og udfordring

Det er med glæde, at jeg nu kan præsentere mit næste store eventyr og udfordring.

Vi bliver i samme boldgade som min seneste udfordring, nemlig bestigning. "Bare" ca. 1.100 meter højere end Mt. Kilimanjaro.

Vi skal lidt længere væk end mit oprindelig næste mål, Mt. Elbrus. Som jeg nævnte i mit seneste blogindlæg traf jeg beslutningen om, at udskyde Elbrus til engang i fremtiden. Vi skal denne gang til en helt anden verdensdel, nemlig Sydamerika eller nærmere Argentina. Jeg kommer til, at tænke på fodbold, bøffer og rødvin som det første, når jeg tænker på Argentina.

Fakta om bjerget:
Bjerget hedder Mt. Aconcagua og er 6.962 meter højt. Det ligger godt 100 km nordvest fra byen Mendoza og er det højeste bjerg udenfor Himalaya og dermed på den vestlige og sydlige halvkugle. Det er også det næsthøjeste bjerg af de 7 Summits efter Everest.


Rejsen foretager jeg med Topas, som jeg også rejste med sidst og den danske turleder bliver Jakob Urth, som faktisk var turleder på min Kilimanjaro tur. Jeg ser ingen grund til, at lave om på noget, som jeg var rigtigt godt tilfreds med, og vigtigst af alt virkede for mig. Selvom turen først går mod Argentina til januar 2013 er jeg allerede begyndt, at forberede mig så småt.

Der er lang tid endnu, hele 12 måneder. Jeg har sat bjerget som mål for min fysiske træning allerede nu og arbejder langsomt hen imod det. Derudover giver 12 måneder mig tid til, at styrke det mentale også.

lørdag den 7. januar 2012

Aflysning af min tur til Europa´s højeste bjerg

Håber at alle er kommet godt ind i det nye år.

På baggrund af den officielle vejledning fra det danske udenrigsministerium om status i Elbrus-området samt efter, at have talt med en bekendt fra Rusland om situationen og en god ven om mine tanker omkring denne tur til sommer, er det efter megen overvejelse, at jeg må meddele, at jeg ikke tager til Mt. Elbrus i 2012.

Lidt information på engelsk om situationen for ca. 10 måneder siden:
http://www.nepalmountainnews.com/cms/2011/03/03/mt-elbrus-closed-for-tourists-indefinitely/

Heldigvis flytter bjerget sig ikke, så muligheden for, at bestige netop dette bjerg ligger måske i fremtiden. Arbejder på en back-up plan og et bjerg i et mere sikkert område.

Udpluk af det danske udenrigsministeriums rejsevejledning om Rusland er kopieret ind her:

Rejser til de øvrige nordkaukasiske regioner i Rusland – Karatjajevo-Tjerkessien og Kabardino-Balkarien, herunder Elbrus-området – samt til den østlige og sydlige del af Stavropol-regionen bør ikke ske uden passende sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med modtagelse og ophold.

I det øvrige Rusland, herunder Moskva og Skt. Petersborg, er der også risiko for terrorhandlinger, senest mod Moskva’s metro i 2010, samt Domodedovo Lufthavn i 2011. Terrorrisikoen i Moskva kan hurtigt stige i tilfælde af en eskalering af situationen i Nordkaukasus.