lørdag den 7. januar 2012

Aflysning af min tur til Europa´s højeste bjerg

Håber at alle er kommet godt ind i det nye år.

På baggrund af den officielle vejledning fra det danske udenrigsministerium om status i Elbrus-området samt efter, at have talt med en bekendt fra Rusland om situationen og en god ven om mine tanker omkring denne tur til sommer, er det efter megen overvejelse, at jeg må meddele, at jeg ikke tager til Mt. Elbrus i 2012.

Lidt information på engelsk om situationen for ca. 10 måneder siden:
http://www.nepalmountainnews.com/cms/2011/03/03/mt-elbrus-closed-for-tourists-indefinitely/

Heldigvis flytter bjerget sig ikke, så muligheden for, at bestige netop dette bjerg ligger måske i fremtiden. Arbejder på en back-up plan og et bjerg i et mere sikkert område.

Udpluk af det danske udenrigsministeriums rejsevejledning om Rusland er kopieret ind her:

Rejser til de øvrige nordkaukasiske regioner i Rusland – Karatjajevo-Tjerkessien og Kabardino-Balkarien, herunder Elbrus-området – samt til den østlige og sydlige del af Stavropol-regionen bør ikke ske uden passende sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med modtagelse og ophold.

I det øvrige Rusland, herunder Moskva og Skt. Petersborg, er der også risiko for terrorhandlinger, senest mod Moskva’s metro i 2010, samt Domodedovo Lufthavn i 2011. Terrorrisikoen i Moskva kan hurtigt stige i tilfælde af en eskalering af situationen i Nordkaukasus.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar