mandag den 29. juli 2013

Turen til Mt. Fuji-san i Japan. Del 2 ud af 3.


Fredag morgen kl. 7.15 ankommer jeg til Hotel Keio Plaza Shinjuku, Tokyo, som er møde stedet for os deltagere på denne private Mount Fuji tur, hvor de fleste er ”Cancer Survivors” dvs. mennesker som har vundet kampen over kræft sygdommen.

Fuji Mountain Guides (FMG), det firma som vi har valgt, at bruge til denne tur har støttet ved at donere 10% af prisen på denne tur til kampagnen i Japan ”Over Cancer Together”.

Mødet på hotellet er også første gang jeg skal møde mange af deltagerne og vores amerikansk- og japansk talende guide, Brent. Der er dog et par kendte ansigter blandt, Binzee, Damien og Manami. Gruppen består hovedsagligt at japansk talende og ganske få engelsk talende. Jeg selv er i den sidst nævnte gruppe, selv om alle jeg har mødt har tiltalt mig på japansk, den japansk talende stewardesse ombord på flyet, butiksass., hotel personale og personalet på små spisesteder, indtil det er gået op for dem, at jeg ikke forstod dem.

Da vi alle er samlet bliver der hurtigt lavet en lille introduktion af hver af os inden turen går ud til den private bus som venter på os foran hotellet.

Efter et hurtigt stop ved et shopping center for at proviantere går turen videre i bussen ud til Mount Fuji Subashiri 5. station. Stationen ligger i 2.000 meters højde. Her er knapt så overrendt, som ved den meget populære 5. station. Efter en kort pause, hvor der bliver mulighed for at lige at tisse af, købe lidt souvenir og osv er det tid til få udleveret en lille nød pakke som (FMG) har sørget for og en kort briefing med tips og evt. forbyggelse af vabler.

Gruppe billed på 5.station
Fremme venter der ca. 1-1.5 times vandring ud af Subashiri stien inden det er tid til frokost ved 6. station. Frokosten er ca. en time, så der er tid til at få spist og se sig lidt omkring inden vi bevæger os videre. 

Toppen i baggrunden
Tempoet er stabilt, da vi først får bevæget os ud af skoven og ud på de nøgne stier, hvor det for alvor begynder at gå op ad på grusstier. Stort set hele vejen går det op ad, kun ved stationerne er der et fladt plateau og hele tiden tager man et skridt op/frem for kun at glide et halv skridt tilbage. Selve bestigningen er ikke på noget tidspunkt teknisk og vi var super heldige, at have perfekt vandre vejr. Kl. ca. 18.10 ankommer jeg til vores mountain lodge på 8. station. Gruppen er blevet spredt en smule ud, da højden begynder at påvirke nogle af deltagerne, så alle tager det i det tempo, de synes de kan overskue. Det vigtigste er bare at komme ind inden det bliver mørkt, da der bliver koldt. 8. station ligger i 3.450 meter, derfra er der kun 326 meter til toppen. Jeg selv har kun en anelse hovedpine og en smule forhøjet puls. Hovedpinen har stortset fortaget sig inden topbestigningen.

Mount Fuji´s egen skygge taget ved solnedgang
Aftenen går med at få energi depoterne tanket op, Mountain lodge japansk karry ret med en kødbolle og to små pølser, vand og et stykke mini Fuji sandkage. Derefter går turen ned i de soveposer om ligger på køjesengen (en stor køjeseng, hvor folk ligger tæt ved siden af hinanden). Støvlerne stiller man udenfor sovesalen/soveområdet.

I nat venter topbestigningen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar