søndag den 1. juni 2014

Adventure race i Petra ørkenen


Endnu en udfordring, denne gang et adventure race i Jordan. I september drager jeg sydpå. En tur til mellemøsten. Første stop bliver til storbyen Amman i Jordan, hvor jeg skal møde de andre i denne gruppe jeg skal løbe sammen med fra Albatros Adventure. Jeg selv har valgt at gå efter halvmaraton distancen. Man kan også vælge hel maraton, skulle man have lyst.

Min begrundelse for ”kun” at vælge en halv er, at jeg kaster mig ud i 42.2 km distancen i  slutningen af november. Et event jeg træner frem i mod og jeg er meget spændt på.

Adventure racet i Jordan foregår i Petra ørkenen med en gående start inden løbet bliver givet frit. Derudover bliver/er der temmelig varmt, kuperet og med masser af grus og sand. 

Foto: Fra Albatros Adventure
Link til billede galleri: http://petra-desert-marathon.com/gallery

Alt i mens, bliver der trænet herhjemme. Det ser ud til at min fod holder, den største udfordring lige nu er, at jeg skal have genoptrænet min højre læg/underbenet. Den er en smule mindre end min venstre pga. kompensering ifm. min skade i foden. Så i forbindelse med min løbetræning har der været en del muskel ømhed efter løbeturene.

Derudover er græs pollen sæsonen startet. Atjuv! Og det giver sine udfordringer.

Symptomer som kløe i mine øjne, næse og ører. Ja, ører. Dernæst øjne der løber i vand. Nysen og løbende næse. Sågar hævelse rundt om selve øjeæblet. Faktisk ikke så lækkert og ubehageligt.
Indtil videre er astmaen ikke forværret pga. pollen, men vi er ”kun” lige startet. Men jeg har prøvet på at forbygge. Så nu må vi se.

Tips til at undgå græspollen så meget som muligt. Jeg løber og går med et par solbriller på, som sidder tæt ind til ansigtet og som dækker øjnene så meget som muligt, dog ikke så meget som et par goggles, så jeg prøver på at undgå så mange pollen som muligt. Noget af min træning har jeg valgt at tage indendørs. Kredsløbstræningen på spin cykel og løbebånd bliver taget i brug, når der er mange pollen. Jeg holder mig orienteret omkring pollen antal ved hjælp af Astma allergi Danmark app ´en ”Dagens Pollental”.

Træning på spin cykel hjemme. Puls værktøj, Polar RC3
Til sidste vil jeg nævne, at jeg stadigvæk samler ind til det fantastiske arbejde Astma allergi Danmark gør for folk med astma, allergi og eksem. Hvis du har lyst til at give et bidrag er linket til min fundraising side: https://www.betternow.org/dk/anne-chens-indsamling

Ingen kommentarer:

Send en kommentar