fredag den 31. august 2012

Lungefunktionsmåling og fysisk forberedelse


For nogle dage siden havde jeg en aftale til opfølgende tests vedr. min astma. En måling af nitrogenoxid i min udåndingsluft (NO) efterfulgt af lungefunktionsundersøgelse (spirometri.)

Mit NO tal er faldet betragteligt siden sidste måling og er tættere på de 25 ppb som i de fleste tilfælde betyder velbehandlet astma eller ingen astma, så det var en rigtig god nyhed. Derimod er min lungefunktion faldet med 10%. Det er så ikke så god en nyhed, men det skal vi have lavet om på, så jeg igen kan puste, som jeg har gjort så sent som i år 2011.

For mig betyder resultatet på ppb´en, at jeg i en periode på 2 uger skal have dobbelt dosis af min forbyggende medicin. Så, det bliver interessant at se/mærke virkningen.

Udover målinger er tiden også blevet fordrevet med fysisk træning: 3 x styrketræning, 3 x 45 min. kredsløbstræning i form af joggeture/småløb, power walk på løbebånd med en god stigning og cykle på stationær cykel i mit lokale fitnesscenter. Pulsen har ligget på det der svarer til moderat intensitet. Til måling af puls anvender jeg et pulsur, i mit tilfælde et pulsur fra Polar, men det kan være hvilket som helst, bare det kan måle i %.

Udendørs træning har bestået af, at gå mine stadigvæk nye vandrestøvler til, i et relativt højt samt vende mig til, at bære på en rygsæk der pt. vejer ca. 8 kg i total vægt (dvs. inkl. vægten af rygsækken alene). Distancen har været ca. 8 km, delvis gennemført i støvler og i gamle løbesko. Så det bliver til en del skridt.

Næste gang vil jeg kigge på gear. Det jeg har planlagt at skulle have med, dvs. min pakkeliste og pakkelisten fra Topas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar