søndag den 30. september 2012

1. formøde med Topas og fælles træning med Chris. Del 1 af 2


Billed fra Topas´s website

Dette var en dag jeg har set frem mod. At møde de andre deltagere og få mere at vide om Aconcagua turen og selvfølgelig træningen med Chris.

Vi mødtes næsten alle i FitnessDK Valby´s lokaler. Der var et par stykker som var forhindret.

Topas turleder Jakob lagde ud med at byde os velkommen og havde sørgede for lidt at spise og drikke. Derefter blev vi kort introduceret for hinanden. Herefter var programmet sådan planlagt, at Jakob havde den første del af dagen og Chris den anden halvdel.

Jakob startede ud med lidt billedfremvisning, mens han fortalte om hvordan dagene er planlagt på Aconcagua og hvad der venter os.  Efter en kort pause, hvor der var mulighed for at strække ben og løbe diverse små ærinder, som at besøge det lille hus og hente forsyninger, fortsatte Jakob med gennemgang af hvad man kunne medbringe på bjerget af beklædning og grej.

Topas skriver på deres website om turen:

"Aconcagua er det tætteste man kommer en rigtig højdeekspedition. Det er den af de tre bestigninger, der stiller størst krav til deltagernes fysik og styrke. Dels fordi man til en vis grad skal være selvhjulpen med at smelte sne og lave mad i højdelejrene, men også fordi man på denne bestigning skal bære sit eget personlige udstyr. Det er i sandhed en stor og flot ekspedition til Sydamerikas tag — og det er en eminent bestigning og udfordring for de, der tidligere har gjort sig erfaring med hårdere trekking eller lettere topbestigninger. Bjerget er uden tekniske vanskeligheder, men det sidste stykke mod toppen er let eksponeret, og det kan, afhængig af sæsonen, være nødvendigt med crampons og økse. Toppunktet ligger i næsten 7.000 m højde, og udsigten er ligeså stor, som luften er tynd."

Foto fra Topas´website
Jeg er blevet lidt klogere på gear, men også en smule nervøs for alle de penge der kan bruges på udstyr, især beklædning. For mit vedkommende støvler, crampons, ekstra huer, handsker, indersokker og et tykkere underlag. Især fodtøj for mit vedkommende bliver en udfordring, da jeg har ret små fødder. Regner ikke med at der findes ret stort udvalg i størrelse 36/37. Heldigvis har jeg da fået samlet lidt allerede og det der blev købt til Kilimanjaro turen kan da også genbruges.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar